Superenkla jordnötstoppar med mörk choklad och havssalt

Hej finisar!

Hoppas livet leker i värmen. Helt galet vilka temperaturer vi har i Sverige nu. På lunchen var jag och Matilda ute i parken och tränade styrka igen och jag svettades sjukt mycket efter bara några minuter. Jaja, sjukt skönt att röra sig när man har ett stillasittande jobb tycker jag.

Då de allra flesta av er troligast har semester just nu tänkte jag tipsa om enkla, snabba och galet goda snacks att sno ihop och njuta av när suget slår till.

Frys runda kulor med osötat jordnötssmör på en bakplåtsklädd form tills de stelnat helt.

Smält mörk choklad över vattenbad (eller direkt i kastrull på låg värme) och häll ner en näve salta jordnötter. När jordnötssmör-kulorna stelnat så ta ut brickan och lägg en tesked smält choklad med jordnötter över kulorna. Sedan kör du in plåten i frysen igen där du låter den stå tills du blir sugen på lite snabb energi nästa gång. 😉

Jag älskar jordnötssmöret i kombination med crunchiga nötter och mörk choklad och dessa godbitar går verkligen åt som smör i solsken när jag snor ihop ett gäng. Perfekt som snacks inför helgen eller när du är sugen på någonting gott.

PS! De är väldigt mäktiga så oftast blir man (jag i alla fall) nöjd efter två – tre stycken. Perfekt när man annars har en personlighet som aldrig skulle kunna köpa en 200-grams choklad utan att sluka den på en gång.

Ha en superhärlig kväll i solen!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Åh vilket bra tips, måste testa!! Kram

    Sana 2018-07-18 16:34:40
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!