Het morotssoppa med koriander – toppad med krämig guacamole

Under de varmaste dagarna påverkas min matlust något så att jag blir mindre hungrig helt enkelt. Då kan det passa bra med en god soppa tycker jag. Den här morotsoppan kan både serveras varm och kall beroende på vad man föredrar. Den är superenkel att sno ihop och väldigt god som både förrätt och varmrätt. Bäst serveras den såklart med ett gott fluffigt bröd.

Jag gillar att servera soppa med något krisp i för att få till lite olika konsistenser. Därför har jag toppat med ett gäng rostade pumpakärnor.

Serverade min ute på min favoritplats längst ute på altanen bland alla lummiga buskar.

Perfektion till lunch om du frågar mig. 😉

Här kommer receptet!

 

Het morotssoppa: 

10 skalade morötter

1 gul lök

2 klyftor vitlök

1 tsk ingefära

1-2 centimeter finhackad färsk röd chili

1 näve finhackad koriander

1 msk olja

10 dl vatten

2 tärningar grönsaksbuljong

Salt och peppar

 

Topping: 

Stänk av tabasco

1 msk guacamole

Pumpakärnor

Flingsalt och en skvätt olivolja

 

Gör så här:

1. Skär de skalade morötterna i mindre bitar och lägg i kastrull tillsammans med vatten och övriga ingredienser.

2. Låt alltsammans koka tills morötterna mjuknat (ca 15-20 minuter).

3. När morötterna mjuknat tar du kastrullen till sidan och låter svalna innan du mixar soppan slät i mixer eller med stavmixer.

4. Smaka av soppan innan du saltar och pepprar efter smak.

 

Topping: 

Servera soppan i en skål.

Stänk över tabasco och ringla över lite olivolja.

Ta en stor sked med guacamole och placera i mitten.

Strö sist över lite pumpakärnor och flingsalt.

 

TIPS! Supergod till ett iskallt glas chablis.

 

Hoppas du ska gilla. 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!