Båtmiddag med världens bästa grannar

I går bjöd vi över våra grannar på båtmiddag för att de är supertrevliga och roliga att hänga med, men också för att vi alltid får sån hjälp med Sori (katten) när vi åker iväg på alla våra båtturer, weekends och resor varje år. Då har Soran det mer än bra då hon både får kärlek och mat i överflöd varje dag av Eva-Lena och Peter.

Bellis pepp inför båtmiddagen. 😉

Vi kickade igång båtmiddagen med champagne och charkuterier.

För varje rätt la vi till i en ny vik och fick därmed en helt ny utsikt. Var magiskt vackert att glida runt på vattnet med god mat och trevligt sällskap. Här ovan är fina Eva-Lena och Nina. 🙂

Till förrätt serverade vi toastskagen med hemgjord skagenröra på färskt lantbröd och ett glas chablis.

Till varmrätt snodde vi ihop en rätt som vi kallade ”lax på två sätt”. Det var en grön och kripig salladsbädd med allt ifrån bladspenat och ruccola till mango, avocado och cashewnötter som vi toppade med sashimi med asiatisk soyasås på ena halvan och varmrökt lax med dijonsenapssås på andra halvan. Till det en tysk Riesling.

Till dessert hade jag lagt ner smuldeg (vanligt grundrecept som till en smuldegspaj) i cupcakeformar och bakat i ugnen. Dessa skulle jag toppa med vaniljgrädde och servera med färska blåbär och jordgubbar. Men efter fördrinken nere på bryggan skulle jag ställa in grädden som då hade stått framme i ca tio minuter, men som på den korta stunden skärt sig helt och hållet.

Grädden liknande keso och jag fick genast komma på en nödlösning. Innan vi hann kasta loss hann jag springa upp och ta med lite av min hemgjorda salta kolasås samt ett paket chokladglass.

Så toppade mina smuldegspajer med kolasås i botten täckt av en kula chokladglass, serverad med färska bär. Något som inte heller blev så dumt! 🙂

Så glad att ha dessa härliga grannar och vänner i våra liv. Hade gärna delat vår bröllopsdag med dem men dessvärre ska de fira sin 40:e bröllopsdag med en kryssning genom Nilen just när vi gifter oss i Frankrike.

Recept på mina smuldegscupcakes dyker upp här imorgon. Ha en fin onsdag!

Kram

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!