Servera smulpajen i form av söta cupcakes – med rårörda bär och vaniljgrädde

Det här receptet blev riktigt bra senast vi ställde till med middag (dvs i förrgår) som jag verkligen kan rekommenderar om du har en middagsbjudning på G i helgen.

Dessa somriga cupcakes är enkla att sno ihop då själva cupcake-grunden bara består av en form fylld av smuldeg som sedan toppas med en klick syrlig bärsylt med lättvispad grädde.

Steg ett är alltså att göra en vanlig smuldeg. Jag gör alltid en variant med havregryn i men vilken smet som helst går bra. Smeten placerar man sedan i cupcakeformar.

Ut kommer en liten ”kakskål” av smuldeg.

Dessa små kakskålar fyllde jag med lite rårörda bär (här väljer man dem man gillar) och toppade med en klick lättvispad vaniljgrädde.

Voila! Så sjukt söta och goda. Perfekt som dessert efter kräftskivan eller vad som än väntar i helgen.

Vill du lyxa till serveringen? Servera med lite skumpa i glaset. I min värld finns det nämligen ingeting bättre än sötsaker i kombination med champagne. 😉

 

Smuldegskålar:

200 g smör (ca 2 dl smält smör)

1/2 dl socker

3 dl vetemjöl

3 dl havregryn

1 nypa salt

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke.

Smält smör i en kastrull och blanda ner i bunken.

Fyll en cupcakeform eller form med smuldeg och tryck ett hål i mitten så att det bildas en skål.

Grädda smuldegsskålen mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.

Ta ut och låt svalna.

 

Bärsylt:

300 g frysta bär (valfri sort)

1 dl socker

 

Gör så här:

Värm upp valfria bär med socker i en kastrull. Koka på svag värme tills sockret smält.

Ta åt sidan och låt svalna och tjockna.

Servera dina pajcupcakes

Fyll smuldegsskålarna med bärsylt och toppa med grädde.

Dekorera med färska bär.

 

Dryckestips: Beaumont des Crayéres är en prisvärd och god champagne för 219 spänn.

 

Lycka till!

Kram

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!