Så tar jag fram personliga mål inför hösten – haka på du med

Jag är en sån där människa som älskar listor, som går igång på to dos och aldrig skulle kunna tänka mig att inte ha nerskrivna drömmar och mål framför mig i början av ett nytt år. Jamen ni hör ju, aningen överdrivet men faktum är att dessa listor, to dos och vision boards gjort att jag varje år sedan 2007isch(?) aktivt format mitt liv så som jag vill ha det.

Här tänkte jag dela med mig av hur jag går tillväga för att ta fram mina mål.

Avvara en för eller eftermiddag och gör så här: Sätt dig ner med ett vitt papper (vanligt eller digitalt) och börja skriva ner reflektioner kring föregående ”termin”. Här låter jag pennan flöda fritt, utan några som helst begränsningar men jag har vissa riktlinjer. Jag skriver högt och lågt om karriär, hälsa, relationer och SKOJ! Vad som fungerat bra/inte bra, hur det har sett ut helt enkelt.

Här rekommenderar jag att du klockar dig själv med att skriva allt du kommer på och känner inom varje ämne i ca tre-fem minuter per punkt.

Nästa övning är precis samma fast nu skriver du ner hur du vill att dessa punkter ska se ut kommande termin. Vad vill du lägga mer/mindre energi och tid på? Vilka områden vill du utveckla (utifrån insikterna du precis fått från första dokumentet) och vilka är du nöjda med precis som de är idag?

Utifrån den här framtidsvisionen ska du sedan stryka under och plocka ut konkreta mål och förkorta dessa till punktform. Jag brukar vaska fram ca två – fem punkter per område. Det kan se ut så här.

KARRIÄR: 

Jag ska fråga min chef om jag får gå på en ledarskapsutbildning jag är sugen på.

Jag ska dra igång nya kreativa projekt på jobbet som jag filat på under semestern (som gör mig pirrig i magen av pepp).

Jag ska fortsätta lunchträna då jag blir så mycket mer effektiv på jobbet samt mår bättre av den rutinen.

Jag ska vara den bästa innehållschef jag kan vara och sträva efter att ge 110 %.

 

HÄLSA: 

Jag ska anmäla mig till ett vintermaraton.

Jag ska anmäla mig till en löpargrupp.

Jag ska äta 80 % vegetariskt (under veckodagarna).

Jag ska ge mig själv mer utrymme för att bara vara (utan planer) om helgerna.

 

RELATIONER: 

Jag ska bjuda ut ett par inspirerande yrkespersoner på lunch som jag tror att jag kan ha ett intressant utbyte med. Målet är att hitta en mentor.

Jag ska hitta på roliga saker om vardagskvällarna med min soon to be husband. 😉

Jag ska åka hem till Kramfors och hälsa på familj/släkt oftare.

Jag ska ställa till med minst en fest för alla mina vänner utöver bröllopet. Nyår kanske?

Här tillsammans med min älskade, vackra och kloka mamma! 

SKOJ: 

Jag ska efter månader av planering äntligen få njuta av mitt drömbröllop i Frankrike och vara närvarande VARJE MINUT(!)

Jag ska börja på en fortsättningskurs inom silversmide.

Jag ska börja gå till en livscoach varannan vecka och se vad det kan ge.

Jag ska klämma in besök till bästis i Oslo samt en weekend till Malmö hos en annan superkompis.

Jag ska planera och boka vår BRÖLLOPSRESA till början av 2019 (iiiiihhh)!

Så, nu har du konkreta to dos att börja checka av under höstterminen som i alla fall peppar mig i vardagen. Dessa punkter kan du göra om till bilder och skriva ut på en ”vision board” som du bäst hänger upp på ett ställe där du ser den varje dag. Jag har min i min garderob men kylskåpet fungerar lika bra.

Så sjukt pepp inför hösten och vintern 2018/19. Inte nog med att jag ska bli fru, så ska jag ta Metro Mode till nya höjder tillsammans med mitt superteam av grymma tjejer.

Jamen NU KÖR VI!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Jag älskar listor jag med, inte lika kreativ som du men lite grann? Finns det någon som lyckas med det du bestämt så är det du ❤️ En inspiration för mig och många andra?

    [email protected] 2018-08-10 16:00:34
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!