Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Färskpotatis fylld med skagenröra – toppad med löjrom

För någon vecka sedan hittade jag det här receptet cirkulerande runt på någon sajt och blev alldeles till mig. Nykokt färskpotatis som man gröper ur och fyller med skagenröra och toppar med räkor och löjrom. Jamen vilken dröm! I helgen köpte jag hem ingredienser och slog till med ett fat med dessa delikatesser och herregud vad gott det var. Perfekt att servera som aptitretare med ett glas bubbel eller en fördrink på en sommarmiddag.

Jag valde väldigt små potatisar och lät skalet sitta kvar då de är färskpotatis och jag gillar det. Hur söta är de inte?

Enkel skagenröra: 

1,5 dl gräddfil

1,5 majonäs

finhackad dill

1 dl finhackade räkor

1 msk röd stenbitsrom

 

Gör så här:

Finhacka räkorna och dillen. Blanda samman alla ingredienser.

 

Färskpotatis fyllda med skagenröra

10 små färskpotatisar

3 dl skagenröra (receptet ovan)

Rom

1 dl räkor

 

Gör så här: 

Köp färdig eller gör egen skagenröra.

Koka färskpotatisen tills de är klara. Låt svalna något.

Gröp ut potatisen och fyll på med skagenröra.

Toppa med löjrom och några räkor.

Servera direkt.

 

Lycka till!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Mode

    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!