Tipsen som får dig att lyckas med löpning

I lördags sprang jag Midnattssloppet med mina grymma kollegor, Matilda och Lisa på Metro Mode. Vi laddade upp med pasta och bubbel (alkoholfri dock, hehe) hemma hos Matilda innan och var riktigt pepp att springa när klockan närmade sig 21.30.

Det var första gången jag sprang just Midnattsloppet och det var riktigt kul. Sprang absolut inte för någon tid utan fokuserade på att bara ha så roligt som möjligt, och det hade jag. Slutade på 56 minuter vilket ändå känns helt okej. Här nedan tipsar jag om hur du kommer igång med löpningen och hittar passionen i träningsformen.

1. Börja småskaligt

 

Visst är det lockande att gå all in från första passet när motivationen är på topp? Dock inte särskilt smart då risken för skador är större när du går från 0 till 100. Raska promenader varvat med korta löpintervaller är ett bra sätt att vänja kroppen och benen vid löpning. Öka succesivt på löpningen i dina intervaller innan du börjar springa flera kilometer i sträck.

 

2. Hitta rätt hållning

 

En bra hållning får inte bara löpningen att kännas lättare – utan håller även belastningsskador på avstånd. En stolt hållning där du tänker att en rak lina går genom kroppen är att rekommendera. Lite lätt framåtlutande och med armarna pendlande längs med sidan av kroppen. Det finns många bra videos bilder och guider att hittar på nätet när det kommer till löparteknik.

 

3. Lär dig andas rätt

 

Rätt andning kan göra oerhörd skillnad på din löpning. Andningen ska du både tänka på under ditt löppass men även resterande tid då du inte tränar. Träna på att djupandas genom att dra in luften genom näsan, ner i magen för att sedan andas ut genom munnen. Testa olika typer av djupandningsövningar för att hitta några metoder som passar just dig.

 

4. Ha rätt förväntningar

 

Första löppasset kommer att vara jobbigt, även andra och förmodligen även det femte. Ha rätt förväntningar och låt träningen få ta sin tid innan du ser tydliga resultat. Det viktiga är att inte ge upp efter första försöket – utan att hålla ut.

 

Här hittar ni alla mina tips om hur du kommer igång och hittar passionen i löpning >> 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!