10 saker som gör mig ledsen

Jag är en allt som oftast väldigt glad person. Jag är född med en förmåga att se glaset halvfullt och kräver inte mycket för att känna mig tillfreds. Självklart har jag även dåliga dagar då jag känner mig ensam, missuppfattad och ledsen. Här listar jag tio saker som får mig att känna så.

1. Stress 

För min del handlar det om när allt kommer samtidigt. Hårt jobb om dagarna följt av sidoprojekt och en massa to dos även efter jobbet för att på helgerna fortsätta med aktiviteter inplanerat på ett fullspäckat schema. Dessa perioder kippar jag bokstavligen efter andan. Något jag insett de senaste åren är att det verkligen inte spelar någon roll om sakerna som kommer på samma gång är roliga eller tråkiga. För mycket av allt blir inte bra.

 

2. Fusk med mat/träning

Jag rör på mig/tränar i stort sett varje dag. Det kan vara allt ifrån en promenad till ett styrkepass på lunchen eller en löprunda efter jobbet. Jag behöver fysisk aktivitet för att fungera och må bra. Så fort jag inte får min dagliga dos så känner jag av det på humöret. Lägg till slarv med maten (dvs dålig mat) och jag kan bli riktigt nedstämd. Rutiner är a & o för mitt välmående och något jag måste prioritera.

 

3. Dålig sömn

Jag har turen att kunna somna som en stock så fort jag lägger huvudet på kudden, men i perioder när stressen gör så att det kryper i kroppen påverkar det även sömnen. Dåliga nätter gör mig svag och orkeslös, mitt humör pendlar upp och ner och jag får verkligen fokusera på att tänka positivt för att lura hjärnan ifrån alla hopplösa tankar.

 

4. Dåliga energier 

”Vibes Speak Louder than Words” tycker jag stämmer väldigt bra. Både vad gällande andra och mig själv. Vad vi säger är sekundärt, det är vad vi utstrålar som talar högst. Jag kan bli väldigt påverkad av andras energier men också min egen de dagar då jag verkligen inte känner mig på topp. För mig hjälper det att prata med någon (bästis i mitt fall) och släppa ut alla känslorna. Gråta ut och ta nya tag.

 

5. Oro 

Jag har slitit med/mot oro i hela mitt liv och vet egentligen inte vart de destruktiva tankarna kommer ifrån. När jag ”går igång” vilket är lite då och då kan jag oroa mig över allt möjligt. Stort som litet, högt som lågt. Ibland (inte allt för sällan) något så enkelt som om jag räcker till som jag är…

 

6.Teknik

PÅ RIKTIGT! Jag vet inte hur många tekniska saker som gått sönder och strulat så att vi till slut slängt ut dem genom fönstret sedan vi flyttade till hus. Haha, jamen på riktigt. Vi har haft sååå mycket saker som helt plötsligt gått sönder. Allt ifrån diskmaskin, till brödrost, kaffebryggare, tvättmaskin, torktumlare (as we speak) osv trots att vi renoverade hela huset och köpte ALLT sprillans nytt för ca sex år sedan. Ja, teknikstrul gör mig ledsen! 😉

 

7. Ombytliga människor 

Alla kan ha bra och dåliga dagar men människor som nästan är som två helt olika personer är läskiga. Eller hur?? De där som man behöver trippa på tårna runt och som man aldrig riktigt vet vart man har. USCH och FY!

 

8. Snålhet 

Allt vi ger får vi tillbaka. Jag tror att mycket med meningen med livet handlar om att hitta det vi är bra på och ge det vidare till andra. Jag är en ledare, (chef) och har därför chansen att dagligen ge pepp, motivation och inspiration till mina medarbetare. Jag är också en flickvän (well fästmö, haha), vän, dotter osv som dagligen kan ge min omgivning och inre krets positiv energi och kärlek i överflöd. Att vara snål kan självklart också handla om materiella ting och det har jag aldrig heller förstått mig på. Det är ju SÅ kul att skämma bort folk och bjuda, jag älskar det!

 

9. Orättvisa 

Livet myllrar av orättvisa och det är självklart ingenting nytt. Ändå gör det lika ont varje gång man blir varse om den. Vare sig det handlar om krig, svält, död eller politik.

 

10. Missunnsamhet 

Bara för att någon får/har något betyder det inte att du blir utan. Att glädjas åt andra är den bästa känslan medan missunnsamhet och avundsjuka lyser igenom på nolltid. Det kan vara i form av en oskyldig kommentar eller en blick eller något annan litet och obetydligt. Jag har självklart känt både avundsjuka och missunnsamhet och tycker att båda känslorna är fruktansvärt tärande och är inget jag vill ha i mitt liv.

 

Vad gör dig ledsen? <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!