Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Ugnsbakade äpplen med söt nötcrumble

Den här helgen har jag bara fyllt med sånt som jag verkligen gillar, aktiviteter som ger mig energi och inte tar den.

Jag har löptränat med favoritpodd i öronen, tagit låånga promenader i skogen, testat nya recept (bland annat det jag tänkte bjussa på här nedan) samt städat hela huset och sorterat typ alla lådor (haha, ja det kan faktiskt ge mig energi ibland). Jag har även läst ut en bok, ätit god mat och gett mig själv tid att reflektera och bara vara. 

Så himla välbehövligt.

Efter dagens långprommis med lilla räven Bellis plockade jag en hel drös med äpplen från vår äppellund. Det känns fortfarande sjukt lyxigt att ha egna äppelträd – fast vi nu bott här i sju år.

Alla sortera i landet är väldigt olika och smakar även på olika sätt. Jag gillar att blanda lite när jag fyller på fruktskålarna.

Se så fina färger. Man blir helt lugn inombords bara av att kolla på korgen fylld med en massa färsk frukt tycker jag (men jag kanske är konstig, haha)!

Den här desserten är barnsligt enkel och du gör den dessutom på ett kick. Lite åt det hälsosammare hållet om man tänker på sånt. Frukt och nötter liksom.

Bakade äpplen med nötter och kanel samt en massa gott brynt smör och sirap är sjuuukt gott att servera en halva till grädde eller vaniljglassTyvärr har jag inget sånt hemma så vi får smaska i oss de här godingarna precis som de är. Här nedan kommer receptet.

8 portioner ugnsbakade äpplen med nötcrumble:

Fyra äpplen (delade i hälften)

1,5 dl valnötter

1,5 dl pekannötter

1 msk kanel

1 tsk kardemumma

2 msk socker

50 g smält, brynt smör

 

Toppa med:

Ljus sirap

Kokosflarn

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 215 grader.

Dela äpplena på hälften och skär bort kärnor etc.

Smält och bryn smör och blanda ner mortlade nötter, socker och kanel.

Placera äppelhalvorna i en form eller på en bakplåtsklädd form.

Fördela ut nötblandningen på varje äpple – ringla sedan över rikligt med ljus sirap.

Baka i ugnen ca 15 – 20 minuter.

 

Toppa med kokosflarn (eventuellt pudra med lite extra kanel) och servera med grädde, vaniljglass eller vaniljsås.

 

Lycka till!

Kram

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Ser jättegott ut, måste provas😀

    Jean 2018-09-17 06:39:41
    Svara

senaste från Mode

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!