Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Chokladbollar och äppelmust

I dag har vi varit i stort behov av att aktivera oss för att skingra tankarna, och därmed arbetat på tomten. Klippt gräs, rensat rabatter och gjort fint inför nästa helg då båda våra familjer och många av våra grannar är inbjudna till oss på middag.

Vi bestämde oss även för att göra något av alla äpplen – och femton minuter senare hade vi alla korgar fulla.

Som tur är har vi ett fint musteri i närheten – nämligen Rosenhill på Ekerö.

Jag älskar stället och är där flera gånger varje sommar.

Väl hemma igen lutade vi oss tillbaka på altanen med färskpressad äppelmust.

I morse ställde jag även till med en chokladbollsbak. Varför krångla till det med en massa avancerade bakverk när det enda man alltid ändå vill ha (mest av allt) är kylskåpskalla chokladbollar?

En liten fikastund kan verkligen göra mycket för själen. Glöm inte det. 

Just nu ligger solen varm på baksidan av huset och det måste i alla fall vara runt 20 grader.

Här kommer mitt bästa chokladbollsrecept!

Ca 30 stycken stora chokladbollar:

200 g smör
2 dl socker
8 msk kakao
6 dl havregryn
2 msk vaniljsocker
1/2 dl kallt kaffe

Kokos till garnering

Smält smöret i kastrull och bryn det något (då får chokladbollarna en nötigare smak)

Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke och häll sedan ner smöret och det kalla kaffet. Blanda samman smeten och ställe sedan bunken i kylen ca 30-40 minuter tills den blivit fastare.

Rulla till rätt så stora bollar (det gillar jag iaf) och garnera med kokosflingor.

Förvara i kylskåpet och njut när suget faller in.

 

Lycka till!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer

senaste från Mode

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!