DRÖM i uppfyllelse

Lite tidigt att prata om men det spelar ingen roll (jag i ett nötskal). Jag och maken har förverkligat en dröm som vi inte trodde att vi skulle kunna checka av på många år – och det pirrar verkligen i magen.

Allt är inte heelt klart (inga papper påskrivna men muntligt avtal) så därför jag pratar i gåtor men i veckan blir allt förhoppningsvis signat och klart, om ingenting oväntat sker.

Så igår korkades champagnen upp här hemma, för är det en sak jag promotar så är det att vi ska fira allt vi kan i det här livet. Gärna flera gånger om. 

Tråkigheter kommer längs vägen och de behöver vi alla brottas med – men det är ett aktivt val att bestämma sig för att verkligen glädjas åt allt det positiva som också händer. Både när det händer roliga saker för en själv men också för andra. Livet blir nämligen så mycket roligare då.

Skumpan sköljde vi ner med två stora hembakade pizzor som jag och lillasyster Tella fyllde med diverse godsaker.

Min favorit blev vår ”Mexicana” toppad med tacoköttfärs, jalapeno, krossade tacochips och tre sorters ost. Till pizzorna serverade vi en stor matig sallad samt extra buffelmozzarella och parmesan som man kunde pimpa pizzabitarna med. Blev hur gott som helst.

Till dessert hade jag och Tella bakat fyra bakverk som vi serverade på en liten tallrik med en bit av varje till nybryggt kaffe.

Det blev hallongrotta, silviakaka, rulltårta och snickersruta – recept på samtliga bakverk kan ni räkna med i veckan, men nu i kväll tänkte jag bjuda på mitt bästa recept på pizzabotten.

Du behöver: 

1 paket jäst (för matbröd)
3 dl ljummet vatten
2 msk olja
1,5 salt
8 dl vetemjöl + lite till utbak av degen

Gör så här: 

Ta fram en bunke och fyll på med ljummet vatten (37 grader). Smula ner jästen, oljan och saltet. Vispa samman.

Häll ner mjölet lite i taget tills du format en jämn smet.

Låt jäsa under bakduk i 25 minuter.

Sätt ugnen på 250 grader.

Dela degen i två delar och kavla ut till önskad form.

Lägg på bakplåtsklädd form och fyll din botten med det du gillar.

Grädda i 12-15 minuter tills pizzan fått fin färg.

 

Nu har jag fått sällskap av Krister som kommit hem från Neapel så vi tänkte sätta igång med middagen. Ikväll blir det som vanligt söndagsfilm (bästa rutinen i världen).

Kram

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!