Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Fluffiga amerikanska plättar

I helgen har maken varit i Italien och jag hemma på Ekerö. I går kom mina båda syskon samt brorsans tjej Kaja över på helkväll vilket var hur mysigt som helst.  Älskar att ha folk på sleepover. 🙂

När jag har gäster över älskar jag att skämma bort dem med uppdukad frukost. Här tänkte jag bjuda på receptet på riktigt fluffiga amerikanska plättar som du enkelt snor ihop på några minuter.

Jag älskar att äta mina plättar med sirap men på slutet har jag även börjat addera en stor klick ekologisk jordnötssmör samt lite skivad bana vilket är ett hett tips. SÅ gott!

Till plättarna blev det även kokta ägg, färsk frukt, kaffe och färskpressad juice.

Du behöver: 

1 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
2 msk socker
2 tsk bakpulver
2 1/2 dl havremjölk (eller vanlig)
2 msk socker

Gör så här: 

Ta fram en bunke och blanda samman alla torra ingredienser.

Häll ner mjölken lite i taget, sedan det smälta smöret och ägget. Rör samman allt.

Stek på rätt så hög värme varje plätt en minut på varje sida i lite smör/margarin tills de blivit genomgräddade/fått fin färg.

Nu ska vi ut på tur med hundarna och sedan landa i soffan för att se ikapp Så Mycket Bättre.
Kram

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!