Blockeringar kring ämnet pengar

Under hela min uppväxt har jag hört att pengar inte växer på träd och att det är något man ska hålla hårt i. Det är självklart något jag uppskattar som vuxen då det fått mig att förstå värdet av pengar samt kunna relatera till jobbet bakom dem.

Jag drivs inte av pengar – utan passion och har aldrig tagit ett aktivt karriärsval som baserats på att tjäna mycket. Men har nu, 31 år gammal kommit fram till att man inte behöver välja. Passion och pengar kan gå hand i hand – och det är verkligen ingenting fult med att vilja ha mer av den kraften i sitt liv och aktivt jobba för det.

I dag hade jag min tredje session hos min livscoach Filippa Tjärnlund där jag varje gång översköljs av nya insikter och får distans till alla mina tankemönster som jag litat blint på genom åren… Men det var faktiskt på vägen hem i bilen när jag lyssnade på avsnittet #7 Money, Worth & Power som jag slogs av en gammal sanning som jag haft med mig på ett undermedvetet plan genom livet. En ”sanning” om att pengar är ofint att sträva efter (i alla fall om någon hör).

Visst, alla de viktigaste sakerna i livet är gratis och det finns inga materiella ting i världen som kan mäta sig med lyckan och glädjen från genuina relationer, kraften från naturen eller kärleken från ett barn eller ett djur – men pengar öppnar upp dörrar till fantastiska möjligheter och upplevelser. För att inte tala om frihet och möjligheten att kunna välja och välja bort. Som superestet kan jag dessutom bli alldeles pirrig av vackra ting vilket är minst lika okej.

Filippa nämner att hon många gånger fått höra att det inte går ihop att hon är spirituell och tjänar pengar på det, vilket hon tycker är konstigt – och jag håller med! Det går utmärkt att vara en andlig yogi och samtidigt fullfjädrad businesskvinna. Det handlar snarare om att vi människor alltid behöver placera varandra i fack.

Pengaflödet kommer och går genom perioder av livet och det är viktigt att ha en tillit till flödet om man vill attrahera mer.

Under avsnittet ger hon och Jimmy tips på hur du kan skapa ett nytt förhållande till pengar och släppa alla blockerinar till ämnet. Blockeringar jag definitivt hade och inte ens var medveten om.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!