Superenkla, snabba och goda snickersrutor

Snickersrutor är absolut en av mina favoritkakor. Inte nog med att du snor ihop dem på några minuter i kastrullen så kräver de ingen tid i ugnen.

Ut kommer ett gäng svingoda snickersrutor som fullkomligt smälter i munnen.

Själva snickerssmeten blandar du samman i en och samma kastrull där ingredienserna blandas under svag värme.

Och trycker ut i en bakplåtsklädd form.

Sedan smälter du choklad över kakan och låter kakan stelna i kylen innan du tar ut den och skär i rutor.

Klart! Så enkelt och så gott. Passar perfekt att njuta av året runt men för mig ger ändå snickersrutor lite julkänsla vilket jag fick för första gången i helgen när jag bakade tillsammans med syrran.

Du behöver:

1 burk jordnötssmör

2,5 dl ljus sirap

1,5 dl strösocker

1,5 dl kokos

1 liter cornflakes (10 dl)

Topping:

300 g mörk choklad

2 msk olja

 

Gör så här:

1. Ta fram en kastrull och smält jordnötssmör på svag värme.

2. Blanda ner sirap, socker, kokos och rör om.

3. Häll sist ner cornflakes, några deciliter i taget och krossa flingorna med hjälp av slev.

4. Häll över smeten på bakplåtsklädd form.

5. Smält chokladen och blanda ner olja – häll chokladen över snickerssmeten och kyl sedan kakan tills det är dags att skära den i rutor.

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!