Snickersrutor är absolut en av mina favoritkakor. Inte nog med att du snor ihop dem på några minuter i kastrullen så kräver de ingen tid i ugnen.
Ut kommer ett gäng svingoda snickersrutor som fullkomligt smälter i munnen.
Själva snickerssmeten blandar du samman i en och samma kastrull där ingredienserna blandas under svag värme.
Och trycker ut i en bakplåtsklädd form.
Sedan smälter du choklad över kakan och låter kakan stelna i kylen innan du tar ut den och skär i rutor.
Klart! Så enkelt och så gott. Passar perfekt att njuta av året runt men för mig ger ändå snickersrutor lite julkänsla vilket jag fick för första gången i helgen när jag bakade tillsammans med syrran.
Du behöver:
1 burk jordnötssmör
2,5 dl ljus sirap
1,5 dl strösocker
1,5 dl kokos
1 liter cornflakes (10 dl)
Topping:
300 g mörk choklad
2 msk olja
Gör så här:
1. Ta fram en kastrull och smält jordnötssmör på svag värme.
2. Blanda ner sirap, socker, kokos och rör om.
3. Häll sist ner cornflakes, några deciliter i taget och krossa flingorna med hjälp av slev.
4. Häll över smeten på bakplåtsklädd form.
5. Smält chokladen och blanda ner olja – häll chokladen över snickerssmeten och kyl sedan kakan tills det är dags att skära den i rutor.