Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Superenkla, snabba och goda snickersrutor

Snickersrutor är absolut en av mina favoritkakor. Inte nog med att du snor ihop dem på några minuter i kastrullen så kräver de ingen tid i ugnen.

Ut kommer ett gäng svingoda snickersrutor som fullkomligt smälter i munnen.

Själva snickerssmeten blandar du samman i en och samma kastrull där ingredienserna blandas under svag värme.

Och trycker ut i en bakplåtsklädd form.

Sedan smälter du choklad över kakan och låter kakan stelna i kylen innan du tar ut den och skär i rutor.

Klart! Så enkelt och så gott. Passar perfekt att njuta av året runt men för mig ger ändå snickersrutor lite julkänsla vilket jag fick för första gången i helgen när jag bakade tillsammans med syrran.

Du behöver:

1 burk jordnötssmör

2,5 dl ljus sirap

1,5 dl strösocker

1,5 dl kokos

1 liter cornflakes (10 dl)

Topping:

300 g mörk choklad

2 msk olja

 

Gör så här:

1. Ta fram en kastrull och smält jordnötssmör på svag värme.

2. Blanda ner sirap, socker, kokos och rör om.

3. Häll sist ner cornflakes, några deciliter i taget och krossa flingorna med hjälp av slev.

4. Häll över smeten på bakplåtsklädd form.

5. Smält chokladen och blanda ner olja – häll chokladen över snickerssmeten och kyl sedan kakan tills det är dags att skära den i rutor.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!