Snart är jag fartygsbefäl(!)

Nu drivs jag inte särskilt mycket av titlar – men fartygsbefäl är ändå en riktigt nice titel jag mer än gärna kniper, haha!

Efter många år med egen båt har vi (jag, Krister + svärföräldrarna) under 2018 checkat av både förarintyg och Kustskepparexamen vilket varit en himla rolig resa att göra tillsammans. Jag kan inte säga det nog, men det är så sjukt kul att lära sig nya saker och verkligen nörda in sig på ett ämne/område man inte vet så mycket om.

2018 blev året då jag både upptäckte passion för maraton och långdistanslöpning (sprang fyra stycken), silversmide (gått kurs hela våren och hösten en dag i veckan) samt båtar! …För att inte tala om personlig utveckling som jag nu investerat i genom att skaffa mig en egen svingrym livscoach.

Det finns SÅ många nya världar som väntar på att upptäckas och är det något jag tycker att du ska lova dig själv inför nya året, så är det att leta lite glädje utanför din trygga zon. Anmäl dig till en kurs eller utbildning som verkar spännande och utmana dig själv på något plan – fysiskt eller psykiskt.

Nu har vi efter två veckors hemmastudier påbörjat teorin och praktiken i kursen Fartygsbefäl klass VIII som efter avslutad godkänd kurs ger oss rätt att köra betalande passagerare. Det är alltså en kurs för den som har planer att jobba som ”skeppare”. Främst går vi dock kursen för att den innehåller en massa intressanta ämnen som vi vill lära oss mer om.

I dag har vi pluggat radar och imorgon kväll efter teorin ska vi ut och testa våra radarkunskapen i mörkret vilket ska bli himla skoj.

På måndag väntar ännu en heldagskurs då jag har tagit ledigt från jobbet och på onsdag kväll är det dags för tenta. Nu är det ju inte säkert att jag klarar den och får min examen men det är definitivt målet!

Går allt som det ska är jag alltså snart fartygsbefäl och får köra passagerare på STORA skepp! Hur häftigt är inte det egentligen?? Jaja, nu måste jag stänga ner datorn och prioritera sömn då klockan ringer oskönt tidigt i morgon.

Kram

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Underbart att läsa! Livet är ju så långt och fantastiskt, msn ska alltid ströva efter att lära sig nya saker och prova på så mycket som möjligt! 🙂
  Jag undrar vad det kostar att anlita Filippa som coach och hur ert upplägg ser ut (på ett ungefär)? Kram och tack för en fin blogg!:)

  Mirna 2018-11-18 22:49:47
  Svara
  • Svar på Mirnas kommentar.

   Åh men tack för fina ord. 🙂 Filippas coachning kostar mig 2600 kronor per månad och då har vi fysiska möten varannan vecka. Hon har ett 6-månaders upplägg som jag kör på. Såg det först som svindyrt, men nu som en grym investering i mig själv och min personliga utveckling. Jag har redan fått en massa nya insikter och tycker det är väl spenderade slantar. Kram

   Cassandra Lundgren 2018-11-19 19:32:47
   Svara
   • Svar på Cassandra Lundgrens kommentar.

    Tack för ditt svar 🙂 tycker att det låter som en toppenbra investering! Går själv i samma tankar och tycker att Filippa verkar så klok efter att ha lyssnat på hennes poddis!
    Rent generellt tycker att sådana investeringar i sig själv och sitt eget välmående (oavsett om det handlar om träning, nyttig och god mat eller personlig utveckling och inre hälsa) alltid är bra och värda sitt pris!
    Ta hand om dig och ha en fin vecka! Kram! ❤️

    Mirna 2018-11-19 22:51:41
    Svara
 • Grym du är ?

  Alexia 2018-11-18 16:47:54
  Svara
 • Vad ni är grymma? Så impad över allt du bestämmer dig för att göra och att du alltid fixar det på absolut bästa sätt? Så mycket jag har att lära av dig❤️ Du är en inspiration??✨?❤️

  Jean lundgren 2018-11-17 23:57:17
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!