Årets första julbord

I går bjöd vi in några vänner till en helkväll med tema early christmas vilket blev en riktig succé. Gästerna gick självklart ALL IN med temat och dök upp utanför vår dörr med hel julmondering bestående av självspelande tomteluvor, jultröjor och starkglögg i högsta hugg.

Som fördrink fick gästerna var sin ”julgranskula” med min favorit, Glu wein. De minst sagt festliga glaset kommer från Lagerhaus och kostar 249 kronor för 6 stycken.

Vi inledde kvällen med storslagen pepparkakstävling där direktiven var enkla. Finaste plåten vinner!

Anna är pepp inför pepparkakstävlingen. 😉

Lag Lina och Oscars plåt var väldigt fin med våra huvud i mitten. Ser ni mitt?

Anna och Jonas plåt var minst sagt spektakulär och sjukt kreativ med vårt bröllop som tema. Jamen kolla in mig och Krister, sjukt lika ändå. Men nej, det blev ingen vinnarplåt utan den gick till Lina och Oscar. 😉

Efter pepparkakstävlingen och diverse juldrinkar till julmusik var det dags för årets första julbord(!) Som jag längtat.

I köket serverades en buffé med allt ifrån olika sorters sill till julskinka, lax, hemgjorda lyxköttbullar, Janssons frestelse, potatis, rödbetsröra, leverpastej, ägghalvor med räkor, skagenröra, hembakad kavring med julost och mycket mer.

Räknade ut att jag hade räknat med ungefär ett kilo kött per person, så nu har vi rätt så mycket rester över till veckan, haha! Till maten serverades det såklart julsnaps och alla gäster fick ett häfte med snapsvisor som gick varma under kvällen.

Till efterrätt blev det pepparkakskladdkaka (recept kommer) med lättvispad grädde vilket var så sjukt gott.

Efter maten blev det hot shots och bad från 23 till 03:00 där vi varvade bubbelbad med dopp i Mälaren vilket var snorkallt och jävligt – men kul där och då. 😉

Från badet hissade vi upp önskningar i luften som Anna och Oscar hade med sig. Sån mysig grej!

De sista timmarna sjöng vi och dansade nonstop till en massa gamla godingar innan vi tvingades lämna poolen då vattentemperaturen gått ner till 35 grader och det knappt fanns något vatten kvar.

I morse dukade vi upp en rejäl julbrunch på resterna från julbordet och tog sedan en långpromenad i det fina och krispiga vädret.

Haft världens roligaste helg och fått julkänsla så det räcker och blir över. Vad jag älskar den här tiden på året.

Hoppas ni har en lugn och skön söndag, det tänker jag fortsätta ha.

Kram

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Oh, vilken helg ni verkar ha haft, så kul och mysigt? och vad himla mycket gott??

    Jean lundgren 2018-11-26 20:19:58
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!