Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Godaste kakan i världen – silviakaka

Silviakaka är en av mina absoluta favoriter. Har du inte testat en ruta av den magiskt saftiga och krämiga mjuka kaka så kanske den ser lite tråkig ut? Well, så är inte fallet.

Just nu har jag en hel plåt med silviakaka hemma i kylen och det är helt omöjligt att inte ta en ruta varje dag när man kommer hem från jobbet.

Så här såg en mysigare fika ut hemma i huset när min lillasyster var på besök.

Den söta och samtidigt syrliga glasyren är så sjukt god i kombination med den fluffiga kakbotten.

Jamen ni ser ju. Sjukt saftig! Här nedan hittar du receptet som jag rekommenderar att du sparar på direkten och bakar inom snar framtid. 😉

Du behöver: 

6 ägg
6 dl strösocker
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
skalet av 1 citron
3 dl hett vatten

Glasyr:
200 g smör
2 äggulor
2 tsk saft från citron
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker

Topping:
Kokosflingor

Gör så här: 

Värm upp ugnen till 175 grader.

Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Blanda ner mjöl, bakpulver och skal från citronen.

Vispa ner det heta vattnet och blanda samman allt.

Klä en långpanna med bakplåtspapper (eller smöra och bröa den) och häll ner smeten.

Grädda i ca 30 minuter. Ta ut och låt svalna.

Glasyr:

Smält smöret i en kastrull och tillsätt sockret.

Blanda ner övriga ingredienser och och ta rör om.

Låt svalna innan du brer på den mjuka kakan. Låt stelna helt innan du skär i rutor.

 

Går bra att frysa in eller förvara i kylen.

Kram

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!