Ett nyårslöfte som kommit till mig

Herregud vad tiden går. Fyra veckor (och några dagar) till nytt år nu. Ja, 2019 väntar runt hörnet och jag är riktigt pepp på allt som det innebär.

Lite vemodigt känns det ändå att lämna 2018 bakom sig. Det blev nämligen med facit i hand ett av de bästa åren i mitt hittills 31-åriga liv.

Jag har fått resa på oförglömliga resor runt om i världen, fått uppleva mina drömmars bröllop i fyra hela dagar tillsammans med mina nära och kära i Frankrike och upplevt kärlek i överflöd. Det är dessutom bara en bråkdel av allt fint jag tar med mig i hjärtat för resten av mitt liv från det här året.

Det kommer snart en rejäl årssummering men nu när jag snart ska bjuda på nyårslöften inför 2019 är det extra roligt att titta tillbaka på förra årets. 2017 hade jag dessa tre löften inför det nya året >> Så vad väntar i år? Här nedan bjuder jag på mitt första löfte.

Löftet kom till mig förra helgen när jag var ute och gick en långprommis med Bellis med solen i ögonen – och kändes så självklart.

Löfte 1. Jag ska jobba för att få lika bra självkänsla – som jag har självförtroende 

Även om någon skulle säga till mig att jag är värdelös på någonting (typ mitt jobb eller något annat jag lägger ner mycket tid på) så skulle jag inte ta åt mig nämnvärt. Jag vet nämligen att jag är bra på det jag gör och tar mig för. Att jag är kapabel och kan! Jag har ett så kallat gott självförtroende och kan i nästan alla lägen lita på min förmåga att både prestera och leverera.

Jag har i hela mitt liv trott att mina prestationer och höga resultat även skulle leda till en inre känsla av tillfredställelse. Och de har de väl delvis gjort – men alltid bara för stunden. Jag har trott att ”bara jag uppnår nästa mål” så kommer jag att kunna nöja mig, luta mig tillbaka och klappa mig själv på axeln. Få känna ett lugn i bröstet som håller i sig.  

Men med gott självförtroende och halvtaskig självkänsla så strävar man tröstlöst bara vidare efter nästa kick och bekräftelse på att man är tillräcklig och bra som man är… Den inre rösten har inget att säga till om – och det vill jag ändra på!

Jag har kommit fram till att jag behöver lägga ner tid på att träna upp min självkänsla på precis samma sätt som jag tränar inför ett maratonlopp. Jag behöver aktivt avvara tid för ”träning” flera gånger i veckan, och det kommer både kräva planering och disciplin.

Mitt mål med detta löfte är att känna att jag har en sund självkänsla som inte är kopplad till prestationer och avcheckade mål och det är en resa jag är väldigt redo för att ta mig an 2019.

Har du några löften än?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!