Glögg + bubbel och färskpressad apelsin = årets juligaste drink.
Den här favoriten kommer definitivt serveras hemma hos oss ett par gånger fram till jul och testar du kommer du att förstå varför. Den är både busenkel att sno ihop och supergod att dricka. Jag tycker att det passar bäst med starkvinsglögg och ett torrt bubbel som inte är för sött. Jag klämmer över en halv apelsin per drink och tycker att den syran är rätt viktig för drinkens slutresultat. ð
Inte nog med att glöggbellinin smakar jul så är den även härligt röd i färgen. Jag pimpade glasen med lite färgat socker med och skulle jag haft en kvist rosmarin hemma så skulle den åkt ner i glaset.
Du behöver:
4 cl rödvinsglögg
Bubbel (prosecco, cava eller champagne)
Saften av apelsin (ca 1/2 apelsin per glas)
Gör så här:
1. Fyll champagneglas eller skålar med fyra centiliter glögg.
2. Fyll sedan upp glasen med valfritt bubbel.
3. Pressa över färsk apelsinsaft och servera direkt.
Tips: Toppa med en kvist rosmarin och ploppa ner något bär som tex björnbär för extra julig känsla.