5 saker att sluta med just nu

En liten påminnelse till dig och mig. För när allt kommer omkring så måste vi välja vad vi lägger vår energi och kraft på. Så här kommer de, fem saker att sluta med just nu.

 

Försöka pleasa alla

Herregud vad mitt liv kretsat (och i perioder kretsar kring) just detta. Att desperat försöka vara alla till lags. Jag har strävat efter att vara omtyckt och då trott att det ska komma genom att alltid säga JA, ställa upp och göra mig till. Med åldern har denna punkt blivit enklare för mig att hantera och i dag går jag inte på knäna för att någon annans tid är viktigare än min – men kan fortfarande ändå halka dit då och då.

 

Överanalysera allt 

Jag går hos en grym livscoach sedan några månader tillbaka och en sak som jag har blivit medveten om under våra sessionen är min förmåga att överanalysera allt och på så sätt skapa orosmoln som inte finns. Minsta lilla sak kan i mitt huvud blåsas upp till ett drama och resultera i ett ältande som bara dränerar och tar min energi. Jag jobbar dagligen på att registrera dessa orostankar, ifrågasätta sanningshalten i dem och sedan låta dem passera.

 

Leva i det förflutna 

Livet är tufft och vi kommer alla att gå igenom den ena utmaningen efter den andra under vår resa kallad livet. Trots det måste vi lära oss att efter varje smäll och plattfall mot marken – sträva efter att alltid ställa oss upp igen. Att inte stanna kvar i gammal energi och lära oss att förlåta (om så bara oss själva) och gå vidare… Inte stanna kvar i det förflutna.

 

Leva i framtiden 

Jag är en expert på detta. Att leva mitt liv i framtiden. Se allt det häftiga, stora och vackra som väntar (då jag är en drömmare utan gränser). Men då, inte riktigt och fullt ut uppskatta det jag har eller där jag är idag. När ena målet är avcheckat väntar bara nästa på listan. Allt utan någon tid för varken eftertanke eller reflektion. Den här punkten måste jag påminna mig själv om hela tiden då jag inte vill leva i en illusion – om än bara för ett ögonblick.

Mitt personliga mål är att alltid sträva efter att försöka vara den bästa versionen av mig själv.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!