Idag jobbar jag halvdag hemifrån för att paralellt med jobbet hinna med att sno ihop en massa gott till julfesten ikväll. Jag håller just nu igång pepparkaksbak med wienernougat, fudge och saffranskladdkaka. Hinner jag blir det också ett gäng skumtomte-pannacotta till redaktionen. ð
Tänkte titta in här och bjuda på det här superenkla receptet på en julig fudge som är klar på några minuter. Så himla smidigt recept som jag gör år efter år.
Fint och gott blir fudgen genom att man toppar med ett gäng pepparkakor.
Som sedan går lite sönder när man skär upp fudgen i bitar. Men vad gör väl det?
Så här fina och goda bitar fudge kan du sedan njuta av.
Du behöver:
1 burk kondenserad mjölk
300 g mörk choklad
1 msk smör
Fyllning:
Pepparkakor
Krossad polka
Gör såhär:
1. Ta fram en kastrull och häll ner den kondenserade mjölken.
2. Värm upp mjölken (utan att koka) och blanda ner choklad tills den smälter. Klicka i smöret och rör om.
3. Ta kastrullen från plattan och blanda ner din fyllning.
4. Ta fram en bakplåtsklädd form och häll över fudgesmeten.
5. Toppa din fudge med ytterligare lite av smaksättningen.
6. Ställ formen i kylen tills fudgen stelnat och skär sedan i bitar.
Lycka till!