Mina 6 bästa tips för att få det du vill ha i livet

Med ett nytt spännande år som väntar bakom hörnet (känner ni pirret??) tänkte jag dela med mig av sex grymma tips för att få och bli det du vill i livet. Det finns nämligen inga som helst begränsningar på vad du kan uppnå under din livstid och bara du själv sätter dina begränsningar.

1. Sätt ord på det du vill ha 

Det är väldigt svårt att uppnå drömmar och checka av dem om du inte vet vad du vill ha. Därför är den här första punkten oerhört viktig. Var gärna så konkret du bara kan när det gäller vad du vill ha i livet. För mig fungerar det inte med att säga att ”jag vill vara en bättre människa” men mycket bättre om jag bestämmer mig för att börja skänka X antal kronor till välgörenhet varje månad eller kanske involvera mig i en ideell organisation eller liknande. Då förstår jag nämligen vilka actions jag behöver ta på vägen till målet. Klura på vad du verkligen vill ha innan du går vidare till punkt två på listan.

 

2. Prata öppet om det

Prata du aldrig högt om dina drömmar eller det du vill uppnå i livet så rekommenderar jag att du börjar med det genast. Du vet nämligen aldrig vilka omständigheter som kan skapas bara genom att du börjar berätta för din omgivning och ditt nätverk om vart du faktiskt vill. Om du till exempel vill bli befordrar till chef och aldrig nämner för din arbetsgivare så är risken väldigt liten att du en dag hamnar på den stolen. Betydligt större chans har du om du är öppen med dina mål och drömmar. Människor som menar att man har hybris för att man drömmer stort (under ens korta tid här på jorden) är ändå inga personer du vill ha eller behöver i din närhet.

 

3. Våga be om det

Kan jag få bli chef (eller motsvarande)? Kanske låter som en läskig fråga att ställa. Inte alls om du frågar mig. Om du tänker efter så är det värsta du kan få ett ”nej, det är inte aktuellt just nu” eller liknande men då har i alla fall din arbetsgivare förstått att du en dag vill utvecklas i din nuvarande roll. Att fråga om saker man vill ha är oerhört effektivt och kan öppna upp dörrar man inte ens visste fanns. Testa så får du se!

 

4. Var beredd att jobba för det 

Hur mycket du än sätter ord på det du vill ha och pratar samt frågar om det så behövs det en viktig komponent för att du ska få det du vill ha i livet. Nämligen att du aktivt jobbar för det. Ingen kommer någonsin ringa dig en dag och fråga om du vill bli popstjärna eller kanske skådespelare om du inte själv har krattat vägen för det. Se till att göra det du kan från den plats du befinner dig på just nu och glöm inte att ”you can never expect to succeed if you only put in work on days you feel like it”.

 

5. Ta hjälp/stöd om det finns 

Var inte rädd att be om hjälp och stöd längs med vägen till att förverkliga dina mål och uppfylla dina drömmar. Just nu är det väldigt populärt med mentorer och karriärscoacher och det är väl en grym idé men var minst lika öppen för att be en vän/bekant/släkting eller före detta kollega om hjälp. Om de redan har vandrat vägen du är på väg att svänga in på så har de med all säkerhet lärdomar och erfarenhet att dela med sig av. De flesta blir dessutom väldigt smickrade över att man frågar dem om hjälp och ställer gladeligen upp på en lunch eller fika så var inte rädd att ”bjuda ut” personer du kan ha utbyta av.

 

6. Fall aldrig i fullärd-fällan 

Det är oerhört dumt att efter några år i en viss bransch börja se sig själv som fullärd. Det kan vi nämligen aldrig bli då kunskap åldras och efter ett tag inte är mycket att hänga i granen om det finns effektivare arbetssätt och metoder att tillgå. Vi människor behöver ständigt utvecklas, både privat och i våra yrkesroller i takt med samhället – och måste vara öppna för att hela tiden lära oss nya saker och ta in nya perspektiv. Inte fortsätta ”så som vi alltid gjort” eller tro att gammal vet bäst. Med det tankesättet kommer man snarare avvecklas.

Jag önskar innerligt att du får förverkliga varenda liten dröm du har på bucketlistan för 2019 och vet att du har det i dig!

Stor kram

Foto: unsplash 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!