6 grymma tips för fin och välmående hud

Alla har vi olika hudtyper och behöver lära känna vår egen hy för att veta vad just den behöver och mår bra av. Jag har pluggat hudvård under en 1-årig utbildning där jag blev examinerad make up-artist och på köpet fick checka av ett gäng kurser inom hudvård vilket var väldigt intressant.

För bara några veckor sedan hade jag små vita knottor inkapslade i huden (sk white heads), mörka ringar under ögonen och små finnar runt hakan vilket inte alls var så trevligt och påverkade mig rätt så negativt om dagarna…

Mycket på grund av stress men även fusk med min hudvårdsrutin. Efter bara två veckor med min vanliga hudvårdsrutin har jag nu inte så mycket som ett utslag på huden (oredigerad bild nedan utan mer än lite concealer och puder).

Här listar jag sex grymma tips för en välmående hud som verkligen fungerar för mig.

1. Hejdå till mjölkprodukter

I dag har jag bytt ut alla mjölkprodukter till alternativa produkter (främst Oatly) och fått bättre hud på köpet. Inte nog med att de mörka ringarna under ögonen nästan försvunnit så har huden fått mycket bättre kvalité. Det bästa av allt? Aldrig en finne. En studie som nyligen analyserade mängden forskning på kost och akne mellan 2004 och 2014 fann att mjölk och mjölkprodukter var det mest studerade området. Troligen är det höga hormoninnehållet orsaken även om det inte finns något avgörande bevis på det. För mig räcker det att se och märka skillnad på min hud.

 

2. Nyponrosfröolja 

Jag använder mig av nyponrosfröolja i min hudvårdsrutin (köp här) och den har på riktigt förändrat mitt liv. Oljan innehåller både Omega 3 och Omega 6 samt bland annat provitamin A. Oljan förebygger skador och hudvävnad samt återfuktar huden på djupet. Alla mina hudproblem är borta efter ett par veckor med oljan som jag smörjer på morgon och kväll under dag och nattkrämen. Kom ihåg att spraya med lite ansiktsvatten innan då olja behöver fukt för att tränga tillräckligt långt ner i huden. Annars lägger den bara sig som en hinna utanpå huden och gör ingen skillnad på djupet där den behövs.


3. Rätt hudvårdsprodukter 

Är såklart A och O för en välmående hud. Jag letade efter de där magiska produkterna i så många år innan jag förälskade mig i Maria Åkerbergs ekologiska produkter som både är skonsamma för huden – och plånboken då de är riktigt prisvärda. Jag använder både rengöringsgelen (köp här) ansiktskrämen för känslig hud (köp här) och ansiktsvattnet (köp här). Min hud blir mjukare, smidigare, jämnare, får mindre porer och synbart bättre av dessa produkter men bara för att de fungerar för mig och min hud behöver de självklart inte göra det för dig. Jag rekommenderar att du testar dig fram i hudvårdsdjungeln och kanske tar hjälp i form av en hudterapeut som kan rekommenderar rätt produkter för just din hud.

 

4. Kosttillskott som jobbar inifrån 

Jag har ett gäng kosttillskott på jobbet som varje dag påminner mig om att ta min ”dos” när jag landat på kontoret med min första kaffe i handen. Jag tar tre tabletter för huden varje dag – och sköljer ner de med ett glas med C-vitamin brustablett. Jag använder zink (köp här) Omega 3 (köp här) samt Vitamin B3 (köp här).

 

5. Träning(!)

Jag märker skillnad på huden direkt om jag har ett längre uppehåll från träningen. Studier visar att motion ger en nästan omedelbar föryngrande effekt på huden, jämnare hudton och minskad akne. Träningen ökar blodcirkulationen vilket hjälper produktionen av kollagen. Att motionera och få upp pulsen några gånger i veckan gör dig med andra ord inte bara piggare, starkare och gladare  – utan också snyggare. Så vad väntar du på? 😉

 

6. Solskyddsfaktor – året om 

Denna punkt kan inte understrykas nog och är oerhört viktig för en välmående hud. Rökning och sol påverkar vår hud extremt negativt – och skadorna är bestående. Vi behöver smörja in huden med solskyddsfaktor (jag använder spf 50 på sommaren och 15 på vintern i ansiktet) året runt – inte enbart under sommaren eller lata dagar på stranden.

 

Har du några grymma tips? Dela med dig. ?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!