2 saker jag LOVAR mig själv 2019 

Som ni vet är jag en riktig självutvecklingsjunkie och slukar allt jag kommer över inom ämnet. Både när det kommer till böcker, poddar och TED talks.

Jag tror att det är ett bra mål att alltid sträva efter att vara den bästa versionen av sig själv och det kräver träning och disciplin. Vi människor förändras inte bara till det bättre sådär – utan måste jobba för det.

Precis som att du inte ställer dig på startlinjen inför ett tufft lopp otränad så vaknar du inte bara upp en morgon och känner dig mer närvarande, tolerant, tålmodig eller vad det nu kan vara du vill utveckla. Här är två saker som jag lovar mig själv när det kommer till självutveckling 2019.

Att inte ta på mig någons dåliga energi 

Jag är uppriktigt sagt riktigt less på att jag suger åt mig min omgivnings energier så enkelt. Jag har alltid kunnat känna av stämningar och personers mående på nolltid (på gott och ont) men jag vill inte att andra människor ska kunna påverka mig till den grad de faktiskt gör många gånger. Är någon negativ eller bara nere så får de självklart vara det, men jag ska inte ta över de känslorna och/eller tro att det handlar om mig. Utan bara registrera och släppa. Samt försöka hålla mig på avstånd från personer som inte bara har dåliga dagar eller perioder – utan överlag dåliga energier.

 

Hitta bättre balans mellan jobb och fritid  

Missförstå mig inte. Jag älskar verkligen mitt jobb och mina kollegor och trivs väldigt bra med att ha mycket att göra samt har alltid sett mitt jobb mer som en livsstil. MEN det är inte hållbart eller hälsosamt i längden att hålla det tempo och jobba de timmarna jag gör varje dag – och jag vet det så väl. I år ska jag bli bättre på att hitta balans mellan jobb och fritid.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Helt rätt tänkt ? Önska jag var lika klok som du när jag var i din ålder el borde blivit det tills nu. Du gör rätt❤️

  Jean lundgren 2019-01-04 22:05:32
  Svara
 • Hej,

  Har du några konkreta tips på hur en kan gå till väga för att inte ta på sig andras mående/energi? Försöker ju tänka att det är den personens mående inte mitt men hamnar liksom alltid på samma ”nivå/plan” som den ändå.

  Ha en fin helg,
  Malin.

  Malin 2019-01-04 21:46:42
  Svara
  • Svar på Malins kommentar.

   Hej Malin! Jag förstår verkligen vad du menar och känner igen mig i det du säger. Det enda som fungerar för mig är att träna (och återigen träna) i att utmana mig själv att bara registrera den andra personens energi – men sedan inte ta till mig den på ett djupare plan. Det här är något jag kämpat med under hela mitt liv men för mig hjälper det att ifrågasätta mina tankar och känslor. Känner jag mig nere eller är jag nere för att min chef är på dåligt humör idag? typ. Och om det har med någon annan person än mig själv att göra så släpper jag det… Har du märkt något som fungerar för dig? 🙂

   Cassandra Brunstedt 2019-01-06 18:14:29
   Svara
   • Svar på Cassandra Brunstedts kommentar.

    Hej igen! Tack för svar! Jag förstår. Får försöka tänka så med. Har inte jobbat med det så aktiv, då det känns som om jag har saknat verktyg. Men övning ger ju färdighet så får fortsätta öva:) tillslut kanske det inte kommer in på en!

    malin 2019-01-10 21:00:28
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!