Att sluta jojoträna – en gång för alla

Att jojoträna har jag stor erfarenhet av – då jag gjort det i stora delar av mitt vuxna liv. I mitt fall har det sett ut så att jag tränat väldigt hårt, mycket och ofta i några månader för att sedan i perioder inte träna någonting alls. Uppehållen har varit både korta och långa och någon gång har det gått över sex månader då jag inte fått till ett enda träningspass.

I februari i år är det tre år sedan jag jojotränade senast och jag har aldrig haft så lite tid över som jag har idag. Jag säger inte att jag aldrig kommer att hamna där igen men idag tar jag ansvar över min hälsa på ett helt annat sätt, än vad jag tog den för given tidigare.

Jag är helt säker på att om man inte tar sig tid att hålla hjärtat och kroppen igång idag – så kommer man behöva avvara tid för att vara sjuk på sikt. Det kan låta hårt men när studie efter studie visar på vilken mirakelmedicin träning faktiskt är, så är det oroande hur få som ändå tränar kontinuerligt.

Jag har haft samma träningsmål i tre år nu. Mitt mål är att checka av minst ett pass i veckan. Ofta blir det många fler än så för mig men att ha mål att träna tre gånger i veckan och sedan få ångest för att man bara hann med två känns bara värdelöst.

Ett pass i veckan VET jag att jag hinner och klarar av. Vilket schema jag än har och vart jag än befinner mig i världen. Det vet jag med all säkerhet att du också gör bara du bestämmer dig, planerar din tid och börjar prioriterar din träning (och därmed dig och din hälsa)!

Och kom ihåg, ett pass i veckan regelbundet är så mycket bättre än fyra-fem pass när du jojotränar. Börja prioritera din träning och du kommer få så mycket hälsofördelar på köpet, jag lovar!

Kram

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!