Mitt livs första ULTRAMARATON

Herregud, vad har jag gjort??

Okej, vi tar det hela från början… I dag när jag var ute och sprang på lunchen bestämde jag mig för att checka av ett av mina tre nyårslöften. Den 15 juni springer jag mitt livs första ultramaraton – Ecotrail.

För ca 1,5 år sedan hade jag alltså inte sprungit längre än en mil… Någonsin! Sedan dess har det hänt en hel del på den fronten då jag checkat av fyra maraton i både Amsterdam, Paris, Lissabon och Stockholm.

Nu har jag bokat upp mig på ett lopp med dubbla maratondistansen. Ja men nästan i alla fall. Mitt livs första ultramaraton blir inget mesigt lopp utan tvärtom. Ett tufft traillopp på 8 mil. Yes, 80 kilometers löpning(!) Hur galet?

Fast jag känner mig livrädd så känner jag mig samtidigt superpepp. För lite så har jag fungerat i hela mitt liv. Ju läskigare – ju bättre.

Jag har fått ett liv och jag tänker leva det till max med vetskapen om att jag kan bli och göra vad jag vill. Jag har aldrig förstått det där med att göra saker halvdant. Nej, då kan det lika gärna vara…

Så nu mina vänner måste jag alltså börja komplettera min nuvarande träning med mellan 5-10 kilometer tre-fyra gånger i veckan till betydligt längre distanser och bara det känns ju sjukt jobbigt, krävande osv – MEN samtidigt svinkul.

Jag älskar ändå känslan av att man tagit sig vatten över huvudet, men ändå någonstans där långt inne vet att man kommer att klara av utmaningen som ligger framför en. Åtminstone kämpa på tills man faller (och det duger minst lika bra).

För finns det någon bättre känsla i världen än att klara av någonting man inte var säker på att man skulle greja? Jag tror inte de och vill inspirera dig att avvara några minuter på att fundera över om du har någon gammal (eller ny för den delen) dröm som förtjänar att få lite uppmärksamhet och väckas till liv?

Något litet eller stort som du velat göra länge men inte tagit dig tid till? Fundera lite! Ibland bubblar de mest oväntade sakerna upp för mig.

Vad du än kommer på så ska du veta att du har en supporter som kommer att heja på dig längst med vägen och ända in i mål!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!