En vecka med vegetarisk kost

Har varit enkelt och svårt på samma gång. Först och främst kan jag erkänna att jag inte klarat av att äta helt vegetariskt hela veckan som passerat. En lunch var jag så stressad och glömde helt enkelt bort att jag hade en utmaning att äta vegetariskt och beställde en kycklingsallad – och i fredags var vi hembjuden på trerätters middag hos vänner där jag såklart inte hade flaggat för min (högst spontana) vegetariska utmaning – och där bjöds det på kött (svingod biff bourgogne).

Men förutom dessa två snedsteg så har jag ätit helt vegetariskt i sju dagar och det har känts bra. Absolut ingen större skillnad på känslan i kroppen men jag har faktiskt inte varit så sugen på kött alls. Inte ens på salmalaxen som ligger och väntar på mig i kylen – som vanligtvis är en av mina stora cravings.

Innan jag satte igång med denna utmaning tänkte jag att helgen skulle bli svår då jag verkligen gillar att äta lite godare rätter då – men det skulle visa sig vara busenkelt. I helgen har vi ätit vegetarisk pizza, vegetarisk burgare med grönsaksbiffar och tryffelaioli samt risotto toppad med en massa parmesan. Alla rätterna var hur goda som helst och jag saknade verkligen inte kött i någon av dem.

Nu återstår ytterligare sju dagar och det ska bli intressant att se om köttsuget kommer att slå till eller inte. Det roligaste med den här utmaningen är helt klart att jag börjat googla vegetariska recept (som en galning) och testar mig fram i köket på ett sätt som jag inte gjort på länge. 🙂

Nu vet jag ju att några av er hakade på min utmaning då ni redan hört av er till mig om det, vilket jag tycker är jättekul. Ska lägga in mina bästa vegetariska recept här på bloggen när den här utmaningen är slut och hoppas att vi kan inspirera varandra till att välja vegetariskt fler dagar i veckan.

Ha en fin start på veckan.

Kram

Foto: Unsplash

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!