Årets första rosébrunch – med västerbottenostpizza

I helgen har jag varit bortskämd med att ha mamma över på besök från Kramfors (Norrland). Hon tog ledigt från jobbet och bilen över 50 mil för att kunna köra mig till och från operationen i torsdags och har sedan dess funnits vid min sida och hjälpt mig med diverse saker i helgen. Finns ingen som min mamma och jag är så tacksam över den nära relationen vi har.

I lördags bestämde sig även Chrille (brorsan), Kaja och lilla nykomlingen Ellie för att komma förbi hos oss ute på Ekerö och i sista sekund kom även min kusin Peder som tog med sig nya flickvännen Anna.

Trots att jag var rätt så jäkla sliten efter veckan och operationen så ställde jag och mamma till med spontan rosébrunch på grund av det härliga vädret när vi fick oväntat besök (och Krister var iväg på båtkurs hela helgen).

Ellie och Theo är verkligen de sötaste syskonen och Theo kommer fram så fort Ellie mumlar till och slickar henne över hela ansiktet. 😀

Tänker att Bellis skulle göra detsamma och vi fick barn en dag. Så fint att se relationen mellan hund och barn tycker jag. Jaja, tillbaka till brunchen, haha.

Eftersom det var en spontan brunch snodde vi ihop en enkel, supersnabb pizza (receptet bjuder jag på nedan) samt, charkuterier, massa frukt, nachos och guacamole, fransk baguette och hemgjord aioli samt vitlöksfrästa champinjoner.

Allt blev SÅ gott och passade himlars bra till ett glas iskallt rosé som även blev årets allra första.

Västerbottenospizzan är perfekt att göra när man får spontant besök och behöver varken jäsa eller kräver särskilt mycket tid då botten är bakad på bakpulver.

Pizzan blir supersaftig när man brer på ett lager med creme fraiche på botten innan den skickas in i ugnen för gräddning och strör på västerbottenost. Här kommer receptet.

Pizzabotten: 

5 dl vetemjöl

¾ tsk salt

2 tsk bakpulver

½ dl rapsolja

2 ½ dl mjölk

 

Fyllning:

Creme fraiche
2 klyftor vitlök
Västerbottenost
Gräslök

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt olja och mjölk och rör snabbt ihop allt till en deg.

2. Kavla degen med lite mjöl över ett bakplåtspapper.

3. Bred ut creme fraiche på bottnarna och strö över finhackad vitlök och lite gräslök.

4. Toppa med västerbottenost och ytterligare lite gräslök på toppen.

5. Grädda pizzorna mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.

Till morgonen njöt vi alla av nygräddade croissanter med olika marmelader. Finns inget bättre än kvalitetstid med familjen. Det är verkligen i dessa stunder jag känner mig som rikast.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Tack älskling❤️ Älskar dagarna jag får vara med dig/ er alla❤️ Önskar ni bodde närmare så vi kunde träffas mycket oftare men tur det finns telefon? kram❤️

    Jean lundgren 2019-03-25 15:42:10
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!