Hej på er!
På midsommar gjorde jag en riktig sommardröm bestående av citruscupcakes med vit choklad och rivet limeskal toppade med härligt krämig, söt och syrlig cheesecake-frosting!
Extra söta blir de att toppa med en liten ätbar ros eller varför inte bara en jordgubb?
Passar perfekt till sommarens alla tillställningar! 🙂
Åh, bara måndag och jag saknar redan världens bästa Tone (som direkt efter midsommarfirandet tog sitt pick och pack och drog till Italien och Toscana för en 10-dagars äta, dricka och sola-semester, såå avis he..he)
Här kommer mitt ljuvliga recept på: Citruscupcakes med cheesecakefrosting
1,75 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4 msk kakao
2 dl socker
50 gram mjukt smör
1 dl mjölk
1 st stort ägg
Rivet skal från två lime
150 g choklad vit choklad
Frosting:
200 g Philadelphiaost
100 g vispad grädde
4 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
Gör så här!
1. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
2. Tillsätt smör och rör om så att det liknar riven ost.
3. Rör i mjölken och riven lime och blanda tills smeten är klumpfri.
4. Tillsätt ägget och vispa på låg hastighet med elvisp i 1-2 minuter. Fördela smeten i cupcakeformar. Hacka chokladen i små bitar och strö över varje cupcake innan de ska gräddas.
5. Grädda cupcakesen ca.20 minuter i 175°. Ställ dem sedan för att svalna på ett galler.
6. Blanda alla ingredienser för cheesecake-frostingen och häll upp i sprits.
7. Spritsa på varje cupcake och låt sedan stå svalt, alternativt i kylskåp.
Lycka till!
Kram