I dag är det en rätt bra dag mina mått mätt!
Jag har nämligen haft en superduperfin vän över på en låång och glutenfri brunch (grymt recept på glutenfria scones längre ner). Vi har även druckit (lite för mycket) sangria, badat bubbelbad och hängt nere vid bryggan!
Tänk er allt detta PLUS vetsakpen om att man även drar till Grekland i morgon…. Till en liten ö man aldrig hört talas om (och då har jag ändå bott på Grekland, haha) för att bara ska ha det gott i 8 dagar!! IIIIHHH, livet på en pinne tror jag det kallas! 🙂
Bakade en variant av scones med mandelmjöl och chiafrön som blev otroligt goda. Ni måste testa!
Tiiiight kompis I know. Jag passar med bikinibilder i sommar 😉
Receptet nedan kommer från Kung Markatta.
Du behöver:
4 dl mandelmjöl
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
50 g smör
1 ½ dl mjölk
1 ekologiskt ägg
1 msk chiafrön
pumpafrön
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda mandelmjöl, salt, fiberhusk och bakpulver i en skål.
Tillsätt smöret i tärningar och fördela till en smulig massa med en gaffel eller i matberedare.
Tillsätt havredryck, mandeldryck eller mjölk, ägg samt chiafrön.
Klicka ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt till två runda kakor, toppa med pumpafrön och grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter.
Nu ska jag göra mig klar för en båttur till stammisrestaurangen, woop! Bättre fredag frå man leta efter.
puss på er och trevlig helg!