Apelsinmacarons i olika nyanser fyllda med Baileyssmörkräm är så gott att man blir matt. Du måste testa!
Apelsinmacarons med Baileyskräm
Ingredienser:
200 g florsocker
100 g mandelmjöl
120-125 g äggvita
40 g strösocker
1 nypa salt
Orange färgpasta
Baileyssmörkräm
Ingredienser:
70 gram mjukt smör
225 gram florsocker
15 ml mjölk
45 ml Baileys
1 msk rivet apelsinskal
Så gör du smörkrämen:
Vispa smör och florsocker tillsammans.
Tillsätt mjölk, Baileys och rivet apelsinskal.
Så gör du macarons:
Lägg den malda sötmandeln och florsockret i en matberedare och kör i 15 sekunder. Sikta ner blandningen i en skål.
Vispa äggvitorna hårt i en stor skål tills mjuka toppar blidas. Vispa sedan gradvis i strösockret så att det blir en tjock och blank marängsmet.
Blanda ner orange färgpasta i marängsmeten.
Vänd ner mandelblandningen (en tredjedel i taget) i marängsmeten med en slickepott. När alla de torra ingredienserna har blandats i ordentligt fortsätter du att dela och vika blandningen tills marängsmeten är tjock och blank med lite seg konsistens.
Häll marängsmeten i en sprits- eller plastpåse försedd med ett 1 cm stort runt munstycke.
Spritsa ut 32 små cirklar på bakplåtspappret. Låt stå i rumstemperatur i 30-60 minuter. Släpp plåten med macarons i golvet från några centimeters höjd så att eventuella luftbubblor försvinner.
Värm ugnen till 170 grader C. Grädda i 10 minuter.
Spritsa ut smörkärmen och sätt ihop två och två kakor.