God morgon finisar!
Som ni vet är jag besatt av frukost och speciellt helgfrukost som hos oss alltid består av extra mumsiga saker! Det ska kännas att det är lördag morgon. 😉
I morse gjorde jag tekakor som blir sådär goda att de nästan smälter i munnen. Jag gör mina på bakpulver så de slipper jäsa och därmed är klara på ca 15 minuter.
Till tekakorna blev det blåbärskesella toppad med rostade nötter, musli och kokosflarn.
Också en svart stor kaffe på det. Mums säger jag!
Toppade mina tekakor med pumpakärnor och havssalt vilket är så gott!
Supersmarriga med en skiva ost!
4 – 5 st tekakor
5 dl mjöl
2 dl havregryn
2 tsk bakpulver
3 dl mjölk eller fil
5 msk smör
2 krm salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda samman alla torra ingredienser och sedan de blöta.
Klicka ut 4 bollar på ett bakplåtspapper och platta ut med lite mjöl till fyra 1 cm tjocka tekakor.
Nagga varje tekaka med en gaffel. Toppa med salt eller frön om du vill.
Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter tills de fått fin färg.