Hej finisar
Hoppas veckan har varit bra eller i alla fall okej så här långt. I morgon är det äntligen fredag och jag ser fram emot trevlig middag på kvällen med bästa brorsan, hans Kaja och min lilla brorsdotter Ellie som hunnit blivit ett par månader. Krister ska också med såklart – och jag är så pepp på massa bebisgos.
Jaja, med våffeldagen inom synhåll har jag redan börjat sukta efter nygräddade och fluffiga belgiska våfflor som passar lika bra till frukost, lättare mat och dessert – beroende på vilken topping du väljer.
Här bjuder jag på receptet med riktig vaniljstång, grädde och brynt smör i smeten – för en extra lyxig smak. Verkligen ljuvligt goda (och oemotståndliga med nutella om du frågar mig)! 🙂
Du behöver:
4 dl vetemjöl
1,5 dl grädde
2 dl mjölk
2 ägg
200 g brynt smör
1 dl socker
1 msk bakpulver
1 vaniljstång (frön)
Lite salt
Gör så här:
1. Ta fram en bunke och blanda samma alla torra ingredienser.
2. Smält smör och bryn det något i en kastrull. Blanda sedan ner mjölk + grädde i smöret.
3. Kläck äggen och dela upp gulan och vitan var för sig.
4. Rör ner mjölk/grädde och smörblandning samt äggulor i bunken med torra ingredienser. Blanda väl.
5. Vispa äggvitan vit och fluffig och vänd sist ner i smeten.
6. Grädda i ett belgiskt våffeljärn.
TIPS på topping:
Choklad eller kolasås, färska bär, nötter, grädde eller en kula glass. Min favorit på våfflor och pannkakor är dock alltid nutella. 😉
Tid: 20 %
Svårighet: 15 %
Pris: 15 %
Foto: Unsplash