Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Lyxfrukost – mina favoriter och bästa recept!

Hej hjärtan!

Som ni vet är jag en frukost-lover. Till en sån grad att jag redan nu sitter och suktar efter helgens upplaga. Haha.. Jamen precis, sån är jag!

Jaja, här kommer mina frukost-favoriter med recept som passar perfekt till ett glas bubbel om man vill va sån nån helg.. Vill man vara vanlig/dödlig/tråkig passar det minst lika bra med kaffe eller ett glas färskpressad juice.

frulle2

Hemgjord musli/granola! 

Ingredienser för 1 liter.

1/2 dl flytande honung

3 msk rapsolja

2 1/2 dl vatten

5 dl havregryn

4 dl rågflingor

2 dl boveteflingor

1 dl solrosfrön

1 dl pumpakärnor

1 dl kokos

1/2 dl sesamfrö och eller linfrö

100 g blandade nötter

100 g torkad frukt t ex fikon

Så här gör du

Sätt ugnen på 200˚C.

Värm honung, olja och vatten i en kastrull, så att honungen löser upp sig.

Blanda havregryn, rågflingor, boveteflingor, solrosfrön, kokos och sesamfrö i en långpanna och ringla över honungsblandningen.

Rosta blandningen ca 30 minuter, rör om under tiden några gr.

Låt muslin svalna och tillsätt sedan linfrö, nötter och frukt.

hallonsmoothie

Hallonsmoothie! 

Ingredienser:

Portioner: 1 glas

1 dl hallon (färska eller tinade)

Yoghurt efter smak

Saften från 1 lime

1 krm gurkmeja

1 tsk honung

Så här gör du

1. Lägg hallonen i en mixer eller i en skål. Tillsätt yoghurt, lime, gurkmeja och honung.

2. Toppa med frysta bär. Häll upp smoothien i glas. Servera genast.

musli

scone3

Enkla klickscones!

Ingredienser till 6 portioner scones.

6 dl vetemjöl

3 tsk bakpulver

2 krm salt

100 g smör eller margarin

3 dl mjölk

Gör så här: 

1. Sätt ugnen på 250°C.

2. Blanda vetemjöl, bakpulver, någon av smaksättningarna (se Tips nedan) och salt i en bunke. Finfördela smör eller margarin i mjölblandningen. Tillsätt mjölk och rör snabbt ihop till en kladdig deg.

3. Klicka 6 bullar eller en längd på en plåt med bakplåtspapper.  Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.

Servera sconsen nygräddade med det du gillar!

Smaksättningar: Testa rivet apelsin, citron eller limeskal i smeten – väldigt fräscht! Supergott är det också att riva ner ost i smeten. Vill du ha chokladscones går det fint att klicka ner lite nutella i smeten innan de ska in i ugnen.

Ha en härlig onsdag.

Kram

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!