Recept: Brownie cupcakes med rostade cashewnötter och maräng

Hej på er!

Gud vad skönt att bara vara hemma en helg… Har inte varit det på hela sommaren känns det som och det var verkligen vad jag behövde.

Har till och med hunnit med att baka. Slagits över hur mycket jag älskar det och hur sällan jag har tid till det.

Kommit på en massa roliga bakprojekt jag skulle vilja dra igång. Det, tack vare dagens browniecupcakes med rostade cashewnötter toppad med krämig maräng!

1

Att rosta nötter är bland det enklaste som finns. In i ugnen på en bakplåtsklädd form och sedan sköter de sig själv i ca 200 grader.

Efter 5-10 minuter har du dina rostade nötter klara. Jag saltade även mina i dag då jag ville ha salt choklad i mina cupcakes.

2

Smeten gjorde jag jag ett gammalt jag haft så länge jag kan minnas och som funkar till alla typer av topping.

3

När det skulle spritsat maräng-topping gick jag ut och satt mig på altanen. Ingen vidare sol i dag men ändå så skönt med frisk höstluft.

23

Har aldrig gillat att sitta inne vidare mycket. Allt är så mycket mer levande utomhus. Vinden, vattnet, rådjuren som kommer på besök. Ekorren som springer förbi på väg upp i favoritträdet, fåglarna som håller på att flytta.

4

Well, tillbaka till dessa drömmiga cupcakes. Choklad och maräng är en strålande kombination. När marängen stelnat kommer jag att täcka alltsammans med ett lager av blockchoklad.

12

Fick så klart lov att smaka en innan fikat i kväll framför någon bra film.

9

De var så klart ljuvliga. Helt och håller ljuvliga och här nedan bjussar jag på receptet.

16

Går utmärkt att servera som de är. Gillar du inte maräng så testa med lättvispad grädde och ett par bär på.

Du behöver:

Brownie cupcakes

200 g cashewnötter

175 g smör

1,5 dl strösocker

1,5 dl ljust muscovadosocker

1,4 dl kakao

0,5 dl ljus sirap

1 nypa salt

3 st ägg

1,5 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

100 g mörk kvalitetschoklad, 70 %

 

Gör så här:

Brownie cupcakes

Sätt ugnen på 200 grader.

Rosta cashewnötter gyllene i mitten av ugnen 5–10 minuter. Gnugga bort det mesta av skalen på nötterna med hjälp av en ren kökshandduk.

Vispa smör och båda sockersorterna vitt och krämigt.

Rör ner kakao, sirap och salt.

Vispa ner ett ägg i taget och vänd till sist ner vetemjöl och nötter blandat med bakpulver i smeten.

Hacka choklad och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner i smeten.

Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem 2/3 med browniesmet.

Sänk ugnstemperaturen till 175 grader och grädda dina brownie cupcakes i mitten av ugnen i 15–20 minuter.

Marängtopping

6 st äggvitor, ekologiska

8.5 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

1 st citron, saften

Gör så här: 

Blanda äggvitor, strösocker, vaniljsocker och saft av citron i en rostfri bunke.

Sätt bunken i ett vattenbad (över kokande vatten).

Rör först tills sockerkristallerna smält sedan vispa sedan till en fluffig maräng och tills det blir tydliga spår efter vispen. Marängen ska ha uppnått cirka 65 grader.

Ta bort bunken från vattenbadet och fortsätt vispa (i maskin) tills den svalnat helt.

Använd en sprits med en rundtyll och spritsa marängen i toppformade spiraler på cupcakesen. går även bra med sked.

Låt stelna helt i kylen innan de doppas i choklad. Går även bra utan.

Lycka till!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!