Intryckssanering – veckans utvärdering

Årets första utmaning här på bloggen skrev jag om förra söndagen – vilket var intryckssanering som alltså gick ut på att aktivt rensa bort de intryck som vi blir översköljd med varje dag som lämnar oss med en dålig känsla i magen.

Jag skulle personligen avfölja en del konton på sociala medier (som med handen på hjärtat bara ger mig ångest) men även ta bort pushnotiser från telefoner och undvika negativa nyheter i den mån det går. Jag skulle även dra ner på skärmtiden och hålla mig ifrån människor som klagar (utan att göra något åt saken) och försöka att själv inte göra det.

Hur har det gått då? Min telefon meddelar att jag haft ca 2 timmars skärmtid om dagen under veckan vilket är ca en timme mindre än vad jag legat på de senaste veckorna. Jag har försökt att inte titta på telefonen så fort jag fått tillfälle och lyckats hyfsat bra. Dock känns det som att jag har suttit mer framför min dator vilket är mindre bra… Jag och min man har nu iaf infört telefonförbud i soffan då vi båda blir stressade av det.

Jag har inte klickat in på nyheter som bara får mig på dåligt humör och valt att ”dölja händelser” på Facebook från en del tidningar och sidor som är bra på att annars få mig att klicka in på rubriker som bara påverkar mig negativt.

Jag har tagit bort pushnotiser från telefoner (varför har jag inte gjort det tidigare är frågan?) och känt att jag inte haft lika mycket yttre distraktioner i mitt liv och i min vardag vilket är positivt. Jag behöver dock rensa ännu mer och fortsätta jobbet med min intryckssanering då jag känner att det gör mig väl.

Jag ska inte säga att veckan varit lättare, lyckligare eller ljusare än vanligt men färre saker har helt klart tävlat om min uppmärksamhet vilket också varit själva poängen. Har du märkt någon skillnad och isf vad?

Jag har funderat mycket kring vilken utmaning jag vill ha inför kommande vecka och känner i djupet av mitt hjärta att det behöver handla om att ta mig tid för att reflektera. Dels på grund av att jag mår så bra av det och dels för att jag känner att jag gör det alldeles för sällan. I kväll kommer i alla fall en konkret utmaning landa här på bloggen så vi hörs snart igen…

Foto: Unsplash 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!