Veckans utmaning – rensa i den omedvetna röran

Veckans utmaning handlade om djupandningsövningar morgon och kväll och även fast jag glömt bort att göra övningarna någon morgon (och någon kväll) har rutinen resulterat i ett mer avslappnat sinne.

Jag känner att jag mår bättre av dessa andningsövningar både fysiskt och psykiskt och det räcker fint som ”bevis” på att det faktiskt gör skillnad – och är något jag vill fortsätta med! 🙂

Veckans utmaning är att rensa i röran.

Jag har helt klart pedantiska drag och har alltid rent och städat hemma i huset. MEN min garderob och mina lådor är helt ärligt riktigt kaotiska med jämna mellanrum… Jag har bland annat en enorm garderob men massor av kläder som jag inte använt på flera år. Jag har även ett kök proppfullt med diverse saker, där jag bara använder max en fjärdedel. Visst gillar jag att baka, men att ha tio parformar och sju muffinsplåtar behöver jag inte. Efter ett tag ser man ju inte ens vad man har och hittar heller inte i röran.

Enligt feng shui tar dessa överflödiga saker/plagg bara upp onödig plats och skapar stress i det undermedvetna vilket jag verkligen köper. Speciellt då de kan skänka glädje till någon som faktiskt använder dem. 🙂

Jag ska med andra ord inte städa – utan snarare rensa i husets alla lådor + i min garderob. Jag kommer att samla ihop alla saker som jag/vi inte använder och lämna in det som går så att ingenting slängs i onödan.

Böcker att haffa inom ämnet:

Rensa i röran med feng shui 

The Life-Changing Magic of Tidying Up

Netflix har även spelat in en programserie med den världskända städexperten Marie Kondo i  ”Konsten att städa” som är bra. Mitt mål den här veckan är i alla fall att göra mig av med med saker och plagg som just nu bara står för stagnerad energi i vårt hem. Så to be continued… 🙂

Foto: Unsplash 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Det ska jag också göra i veckan? så mycket man har i skåp och lådor som man aldrig använder?

    Jean lundgren 2019-01-20 19:30:13
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!