Veckans utmaning – att aktivt välja bort socker

Förra veckans utmaning handlade om att rensa i den omedvetna röran och resulterade i att jag sorterade ut mer än HÄLFTEN av allt vårt porslin, alla våra glas samt köksredskap och tog ner till källaren. Jag kom fram till att allt vi äger inte behöver stå framme och samla damm i våra hyllor och skåp – utan istället kan plockas fram till specifika tillfällen när vi behöver det. Vissa saker ska även lämnas in till loppis/second hand då jag bara vill ha kvar saker jag verkligen trivs med och gillar.

En annan sak jag är stolt över är att jag numera bara har åtta produkter i min necessär och inte 20. Nu hittar jag direkt det jag behöver (och använder varje dag) och allt det andra har fått en fast låda i badrummet för ”sånt jag använder ibland”.  😉 Jag har fortfarande en del lådor och skåp att ta tag i (har inte hunnit med garderoben till exempel) men det här kommer att bli en längre utmaning för mig. 🙂

NU till veckans utmaning där jag under två veckor, 14 dagar helt ska välja bort socker. Anledningen till det är enkel. Jag älskar socker och om helgerna äter jag för mycket av det. Så pass att jag nästan får abstinens om veckodagarna vilket är lite sjukt då jag är rätt hälsosam i övrigt.

Jag vet att överflöd av socker ger mig ett ojämnt humör då blodsockret pendlar upp och ner likt en berg och dalbana samt sämre hud och andra hälsonackdelar. Förstå mig rätt, jag kommer ALDRIG sluta äta socker eller bakverk (som råkar vara bland det bästa jag vet) men jag har typ aldrig i mitt liv valt bort socker under 14 hela dagar och vill helt enkelt testa det och de hur det påverkar mig.

Inspirerad av powerkvinnorna Carolina Gynning och självaste Jennifer Lopez är jag alltså igång med utmaningen som går ut på att välja bort det vita sockret. Jag kommer fortfarande unna mig godsaker men alltså inga sockerbomber. Fruktos (naturligt socker i tex frukt) har jag bestämt går fint men allt annat kommer jag välja bort.

Svårast att vara utan för mig kommer att vara: 

Choklad

Nutella (har alltid en burk hemma)

Lösgodis (har en galen lösgodisperiod och köper hem stor påse varje helg)

Vin/bubbel (får man dricka rött?)

Bakverk (äter bakade efterrätter i stort sett varje helg)

Ketchup

Energibars

Är du också nyfiken på hur kroppen känns utan ett påslag av vitt socker i blodet? Haka på utmaningen så peppar vi varandra! 🙂

Ha en härlig måndag.

Kram

Foto: Unsplash 

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!