I min värld finns det en dessert som slår allt som jag smakade första gången då jag besökte Key West i USA och blev hooked för livet. Åker du någon gång till ljuvliga Key West i Florida så se till att äta minst ett par stycken varianter av pajen som mer liknar en cheesecake i konsistensen och är SÅ god.
Key lime pie är söt och syrlig på samma gång vilket jag älskar. Dessutom busenkel att sno ihop och faller typ alla i smaken.
Har bjudit typ alla i min bekantskap på key lime pie och den har verkligen gjort succé vid alla middagsbjudningar! Så här nedan väntar med andra ord ett recept som är alldeles för bra för att inte sparas.
Testa redan i helgen! ð
Pajbotten:
200 g digestivekex
100 g brynt smör
Margarin och kokosflingor till formen
Fyllning:
4 äggulor
400 g sötad kondenserad mjölk
5 lime (skal och saft)
Botten:
Krossa digestivekex i en bunke och mixa sedan dem slät med stavmixer.
Smält smör och bryn det något innan du blandar ner med kexen till jämn smet.
Ta fram en form och smöra den, strö sedan kokosflingor över så det täcker fettet. Tryck sedan ut pajbotten i formen.
Sätt ugnen på 175 grader och förgrädda din botten i ca 8 minuter.
Smeten:
Blanda samman kondenserad mjölk, äggulor och saft och skal från limefrukterna i en bunke.
Fyll pajen med smet och grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter.
Servera med lättvispad grädde.
Foto: Unsplash