Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Matig och frasig sötpotatisvåffla med fetaoströra

I dag får jag mycket snart tre vänner över på sleepover vilket jag verkligen ser fram emot! Vi ska kicka igång dagen med en bubbelbrunch och sedan ha lite spa-dag tillsammans med bad, isvak och annat smått och gott som jag förberett. 😉

I kväll blir det trerätters middag, drinkar och en helkväll tillsammans! Ja, herregud vad mysigt det här ska bli. Längtar SÅ till de knackar på dörren.

Tänkte titta in och bjuda på ett grymt brunchrecept som består av en lite matigare våffla gjord på sötpotatis med krämig fetaostkräm, finhackad rödlök och krispig rucola som både passar till frukost, lunch, middag och i form av snittar faktiskt.

Du behöver:

1 stor sötpotatis
3dl havregryn
2 ägg
1dl mjölk
1msk kokosolja
2tsk bakpulver
½ dl rismjöl
0,5tsk salt

Gör så här:

1. Riv en stor sötpotatis grovt.

2. Blanda samtliga ingredienser till en smet.

3. Klicka i lite smör i våffeljärnet och grädda tills våfflorna fått fin färg och blivit frasiga.

 

Fetaoströra:

50 g fetaost
1 dl crème fraiche/gräddfil eller kesella.
Förslag på smaksättning: Chili, färska örter, vitlök eller liknande.

Gör så här:

1. Stampa fetaost med en gaffel eller kör i en mixer och häll över crème fraiche, gräddfil
eller kesella.

2. Smaksätt med det du gillar.

3. Toppa med rucola, spenat och finhackad rödlök.

 

Ha en härlig lördag.

Kram

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!