Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Fererro Rocher-brownie med chokladganache

Nu ska ni få ett hett tips på en superdupergod brownie fylld med min favoritgodis Fererro Rocher, toppad med chokladganache med bitar av ännu mer Fererro Rocher!

More is always more när det kommer till chokladkakor, haha!

ferrero2

fererro3

fererro6

Du behöver:

100 g smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
1 dl vetemjöl
5 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Chokladganache:

200 mörk choklad

1 dl grädde

1 dl socker

10 st Fererro Rocher-kulor

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl.

2. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

3. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna.

Ganache:

1. Smält chokladen i grädden och blanda ner sockret. Låt sockerkristallerna smälta utan att koka utan låt smälta under svag värme.

2. Häll ganachen över kakan och strö över Fererro Rocher-godisar

Ha en härlig kväll!

Kram på er

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Det står inget om fyllningen i receptet eller är det jag som inte fattar?
    Ewa

    ewa 2015-02-14 16:57:00
    Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!