Träningsupplägg inför ultramaraton

I onsdags anmälde jag mig till mitt livs första ultramaraton på åtta mil (jag veet, det är galet) och nu har jag fått med mig två springglada tjejer på tåget. YEES, jag slipper springa ensam! 🙂 De som bestämt sig för att haka på min stora utmaning är min fina och gamla Fritte-vän Anna (som jag lärde känna när vi jobbade ihop som reseledare i Grekland för tio år sedan) och hennes vän Annie.

Vi har mindre än fem månader på oss att bli redo inför Ecotrail som är ett naturlopp med 90 % skogsstigar vilket bland annat var det jag fastnade för. Eftersom jag framförallt har erfarenhet av maratonlopp behöver jag all hjälp jag kan få för ett vettigt och hållbart träningsupplägg för just ultramaraton.

Jag behöver framförallt få in fler mil i benen varje vecka. Jag behöver även mentalt lära mig hur det känns att springa i fler än fyra:isch timmar – då jag aldrig tidigare gjort det.

Enligt min research ska man dubbla sin maratontid och sedan lägga på två timmar för att få ett hum om vilken tid man kommer att springa loppet på. Om det stämmer kan jag räkna med 10,5 – 11 timmar… Vilket är lite halvsvårt att ta in. 😉

Nuvarande träningsprogram inför ultramaraton:

Måndag: 5-7 km löpning i skog

Tisdag: Vila

Onsdag: 5-7 km löpning i skog

Torsdag: Intervallpass

Fredag: Vila

Lördag alt söndag: Långpass, minst två timmar på olika underlag – och längre pass vecka för vecka.

 

Önska mig lycka till, jag kommer att behöva det. 😉

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!