En vecka utan känsloätande – reflektion

Under de senaste sex månaderna har jag gått hos en privat livscoach vilket frigjort tid för reflektion kring alla delar av mitt liv. Filippa Tjärnlund som jag går till är en holistisk coach och med det menas kort och gott att man inte bara fokuserar på det man anser sig ha problem med, utan tittar på alla tårtbitar av livet. Maten, träningen, generella hälsan, relationer/privatlivet och jobbet/karriären.

I våra samtal har jag blivit varse om många saker och en av dessa är att jag förknippar mat med känslor på ett lite osunt sätt. Jag njuter med andra ord inte alla gånger av det jag äter och dricker utan gör det mycket av bara vana, ”för att det är så mysigt” men också extra mycket när jag känner mig stressad, ledsen eller bara lite nere. För att inte tala om när jag känner mig glad och lycklig. Haha, för mig är med andra ord mat starkt förknippat med känslor.

Jag har därför insett att jag behöver en period utan socker men även alkohol. Det, för att jag insett att jag använder dessa två saker på fel sätt i perioder. Det är ett mönster jag vill bryta. I en vecka har jag nu valt bort socker helt och hållet samt inte druckit en droppe vin (dricker vanligtvis några glas vin varje helg).

Jag vill helt enkelt välja bort socker och alkohol under en tid för min egen skull. Nu har det gått för kort tid för att utvärdera och jag kommer som sagt aldrig att sluta äta socker helt (inte vin heller för den delen då jag älskar det) men jag vill få en fräsch nystart och skapa ett nytt sunt tankemönster i hjärnan och komma från gamla invanda (i perioder destruktiva) mönster. Veckans utmaning fortsätter med andra ord en vecka till där jag även lagt till inget alkohol.

Hur går det för dig som hakade på min utmaning? Visst är det svårt? Speciellt om helgerna och när man går ut och käkar som jag och Krister gjorde igår. Då tog jag förrätt och varmrätt och skippade efterrätten samt alkoholfritt vin. Ikväll är vi bjudna på middag hos vänner och det kommer bli tufft att tacka nej till dessert om de förberett någon sån… Jag avskyr ju egentligen förbud och skulle aldrig kunna leva med det men nu handlar det om att bryta gamla mönster.

Nu fokuserar jag mycket på jobbet och löpningen och visst är det extra bra träning att springa utomhus just nu! 😉 Plumsar runt som bara den i skogarna här hemma.

Kör även en del yoga efter varje löppass och tycker att det är så skönt att sträcka ut kroppen och påminna mig själv om att andas. Glömmer medveten andning i perioder och mår så mycket bättre när jag planerar in tid för det i min vardag. Här hittar du mina bästa djupandingsövningar >>

Ha en skön söndag.

Kram

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!