Nu ska ni få ett hett tips på en superdupergod brownie fylld med min favoritgodis Fererro Rocher, toppad med chokladganache med bitar av ännu mer Fererro Rocher!
More is always more när det kommer till chokladkakor, haha!
Du behöver:
100 g smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
1 dl vetemjöl
5 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Chokladganache:
200 mörk choklad
1 dl grädde
1 dl socker
10 st Fererro Rocher-kulor
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl.
2. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
3. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna.
Ganache:
1. Smält chokladen i grädden och blanda ner sockret. Låt sockerkristallerna smälta utan att koka utan låt smälta under svag värme.
2. Häll ganachen över kakan och strö över Fererro Rocher-godisar
Ha en härlig kväll!